Antibiotika som risikofaktor

I mer enn 40 år, akkurat siden 1976, gir en gruppe på 40.000 amerikanske sykepleiere forskere med bi-livsinformasjon og sykdommer hvert annet år. Nurses Health Study har hjulpet med å finne svar på mange medisinske spørsmål og problemer. Svært nylig gir den langsiktige studien et svar på spørsmålet: Hvordan påvirker langvarig behandling med antibiotika hjertesykdom?Det fantastiske svaret er at hvis kvinner eldre enn 60 tar antibiotika i to måneder eller mer, øker risikoen for å lide kardiovaskulær sykdom, som for eksempel et hjerteinfarkt. “Det er en dobling av frekvensen av hjerteinfarkt hos middelaldrende og eldre kvinner som lider av et hjerteinfarkt,” sa prof. Dr. Med. Med. Claudius Jacobshagen, assisterende direktør ved Institutt for kardiologi og pulmonologi ved Hjertesenteret ved Universitetsmedisinske senter Göttingen i Deutschlandfunk.

 Bakterieblanding forandret, aktivering av scavenger

 Kardiologen antar at disse funnene også gjelder for menn: “Endelig undersøker en stor studie også kvinner – de blir ellers forsømt.”Det er tenkelig at antibiotika endret bakteriepreparatet i tarmene. Dette har innflytelse på platelets funksjon, som igjen er ansvarlig dersom det kommer inn i et fartøy til blodpropp. Visse antibiotika kan aktivere scavenger-celler, noe som kan føre til en akselerert prosess av vasokonstriksjon.Studien er imidlertid rent beskrivende, for eksempel svarer ikke spørsmålet om infeksjonene ikke ville påvirke hjertesykdommen, sa Claudius Jacobshagen. Men du kan si:”Denne studien styrker hva våre leger har sagt i en stund: man bør veie bruken av antibiotika svært nøye. Du bør ta antibiotika så kort som mulig, ikke for kort, men ikke for lenge. “

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70